Tipy na zvýšení životnosti tlačných zásobníků

Zásobníky jsou nedílnou součástí airsoftových zbraní. Obzvláště pokročilí hráči rádi využívají tlačných zásobníků. Ne vždy se však v dostatečné míře věnují jejich údržbě. Proto nabízíme několik tipů, jak snadno a rychle zvýšit životnost právě zakoupeného tlačného zásobníku.

 

1. Když zásobník dostanete, neplňte jej ihned. Nejprve kápněte malé množství silikonového oleje přímo do hrdla zásobníku.

2. Naplňte zásobník 10 BB, poté uvolněte zámek a kuličky vypusťte. Tento krok proveďte znovu, ale tentokrát s 20BB. Operaci opakujte a postupně zvyšujte počet kuliček, dokud nedosáhnete plné kapacity zásobníku. Kuličky posléze vypusťte a celý proces proveďte ještě jednou.

3. Během užívání nezapomínejte zásobník pravidelně mazat silikonovým olejem (viz bod č. 1).

4. Pokud zásobníky déle nepoužíváte, nenechávejte je nabité! Všechny kuličky z něj před uskladněním vyjměte. Pokud v něm kuličky zůstanou, povede to k rychlejšímu opotřebení pružiny i celého zásobníku.

Budete-li dodržovat těchto pár zásad, zásobník vydrží sloužit výrazně déle. V případě, že si plánujete pořídit nové zásobníky nebo jiné airsoftové vybavení, navštivte náš web https://www.army-airsoft.cz/.