Sušené maso

Dnes se vracíme k sušení masa jako k energeticky vydatné a zdravé potravině.
 

První otázka co je to sušené maso a jak chutná sušené maso? Sušené maso je známé po celém světě a má mnoho příznivců. Ochutnejte a staňte se i vy příznivci této zdravé, lahodné a chutné delikatesy. Sušení potravy - masa je jedno z nejstarších způsobů úpravy jídla pro dlouhodobé skladování. Již staří Egypťané využívali tuto metodu pro skladování masa, ovoce i ostatních potravin. Sušení masa přivedli k dokonalosti Indiáni. Jejich zpracování sušení masa na sluníčku se zachováním maximální dávky energie při minimální hmotnosti. Sušené maso jim tak usnadňovalo jejich kočovný a dlouhým putováním styl života. Dnes se vracíme k sušení masa jako k energeticky vydatné a zdravé potravině. Předností sušeného masa je jeho trvanlivost a nenáročnost skladování. Skladovací teploty jsou +5 až+30oC i při dlouhodobém skladování, jako např. delší jízdě autem-cestování. Balení sušeného masa obsahuje absorber kyslíku, který zachovává chuť i aroma bez jakékoli negativní kontaminace a tím prodlužuje trvanlivost. Produkty sušeného masa jsou bez lepku, bez přidaných glutamátů, obsahují nízké sacharidy a sůl z Mrtvého moře. Minimální doba trvanlivosti je 12 měsíců od data výroby.

Sušené maso je určené k přímé spotřebě, stačí vám jen otevřít sáček a můžete podávat, servírovat ihned konzumovat. Konzumací sušeného masa se zvyšuje bdělost, výhodné pro rodiče, dálkové řidiče a lidi, kteří potřebují být fit a ve střehu. Sušené maso díky nízkému procentu tuků (cca 1g v 25g) je chutné, zdravé a díky vysokému obsahu bílkovin až 57% i velmi výživné. 100g sušeného masa odpovídá 240g syrového masa a to se všemi prospěšnými nutričními hodnotami. Ve spojení s dostatkem spánku, otužováním a pohybem na čerstvém vzduchu významně přispívá také ke zvýšení obrany schopnosti organizmu člověka.

Řadu příznivců má sušené maso hlavně mezi sportovci např. cyklisti, horolezci, vodáci, atleti, lyžaři, běžkaři, biatlonisti, plavci, vícebojaři, turisti, a mnoho dalších.

Sušené maso je prostě výborné a hodí se i k posezení s přáteli, jako lahůdka na různé oslavy, k televizi, ale i jako svačinka na výlety s dětmi, na dovolenou,  nebo na turistiku, pro rybáře, dietáře a pod.

jn25ho